Panek Et-Süt Entegre Gıda Kompleksi

Türkiye'de yaşayan herkesin dikili bir ağacı olacak.

Pankobirlik Genel Başkanı, Anadolu Birlik Holding ve Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk’un bundan 5 yıl önce başlattığı “Konya nüfusu” kadar fidanı toprakla buluşturma hedefiyle yola çıkan Konya Şeker, iki yıl önce gerçekleştirdiği bu hedefini büyüttü ve “Türkiye nüfusu” kadar fidanı toprakla buluşturmayı yeni hedef olarak belirledi.

Tarıma ve tarımsal sanayiye kazandırdığı yatırımlarla sektöre damgasını vurarak adını tüm dünyaya duyuran ve sosyal sorumluluklarını da unutmayarak, ağaçlandırmaya ciddi anlamda katkı veren ve bu çerçevede Çumra Şeker Kampüsü’ne yıllık 1.5 milyon kapasiteli fidanlık kurulmasını sağlayan Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, bugüne kadar 5 milyonu aşkın fidanı toprakla buluşturdu. Ağaçlandırma çalışmalarını satıh esaslı yürüten Konya Şeker bu çerçevede hinterlandı içerisinde bulunan tüm ilçe, köy ve kasaba yolunu iki yönlü olarak ağaçlandırmayı hedefledi. Bu çerçevede de toplamda 273 köy ve kasabayı Konya’ya, ilçelere ya da birbirine bağlayan 3400 km. yol çift taraflı ağaçlarla donatıldı. Ağaçlandırma çalışmaları bununla da kalmadı ve Konya’nın komşu illere olan bağlantısını sağlayan karayolu güzergâhlarında da ormanlık alanlar kuruldu. Konya-Karaman, Konya-Aksaray, Konya-Ankara ve Konya-Adana karayollarında yaklaşık 4 bin dekarlık alanda ve 25 ayrı noktada Konya Şeker ve Torku Ormanlıkları oluşturuldu.

Konya ve çevresinin ağaçlandırılmasına büyük önem veren ve ağaçlandırma çalışmalarının kar-kış ve soğuk-sıcak demeden aralıksız sürdürülmesini sağlayan Pankobirlik Genel Başkanı ve Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, ağaçlandırma sayesinde Konya’nın ikliminde bir değişiklik olduğunu ve Konya Ovası’nın “çöl” görüntüsünden kurtulduğuna dikkat çekerek şunları söyledi; “Ağaçlandırma çalışmalarımız aralıksız sürecek. Konya nüfusu kadar fidanı toprakla buluşturma hedefimizi çok çok aştık ve şimdi de Türkiye nüfusu kadar fidanı toprakla buluşturmayı önümüze hedef olarak koyduk ve bu hedefimizi gerçekleştirme konusunda kararlıyız. Bizim ağaçlandırma çalışmalarımız “Her Vatandaşımızı Dikili Bir Ağaç” sahibi yapana kadar devam edecek. “Kuru Duayı Bırak” diyor Hazreti Mevlana, “Ağaç İsteyen Tohum Eker” diyerek de yol gösteriyor. Kuraklık, çölleşme, ekosistemdeki bozulma bizim topraklarımızın meselesi ve biz bunlarla mücadele ederek bir sonuç almak istiyoruz. Onun için de feryat ve figan yerine fidan üretiyor, fidan dikiyoruz. Dikilen ağaçlarla birlikte hem Konya’nın çehresi güzelleşiyor hem de çevre şartları üretici lehine değişiyor. 5 senelik çalışmadan alınan olumlu netice, vatandaşlarımızın yapılan çalışmalara verdiği destek ve üretim rakamlarına yansıyan olumlu etki ağaçlandırma konusunda şevkimizi arttırmaktadır. Ağaçlandırma çalışmalarıyla ekilen tohum Konya Ovası’nda boy vermeye başlamıştır. Ağaçlar sayesinde oluşan iklimleme verimi arttırırken, üreticilerin baş belası olan ve hububattaki kaliteyi düşüren süne zararlısına karşı da ağaçlar sayesinde doğal hayatın canlanmasıyla, biyolojik mücadele etkin bir hale gelmiştir.”

Bu ağaçlandırma çalışmalarında toprak analizleri yapılarak uygun fidanların seçimine dikkat edilirken, arazöz ve teknik eleman desteği ile bakım ve sulama çalışmaları özenle yapılıyor. Ağaçlandırma çalışmalarının sürdüğü bu günlerde ise Konya-Karapınar kara yolunun 100 km’lik bölümü de kara kışa rağmen çift yönlü olarak ağaçlandırıldı. Bunun sonunda da ağaçlandırma çalışmalarında % 98'lik bir tutma oranı yakalanarak önemli bir başarı sağlandı.

www.recepkonuk.com.tr